FOK! wat een weer... Regen en buien

Na een rustige en fraaie woensdag tapt het weer vandaag uit een heel ander vaatje. De afgelopen nacht nam de bewolking toe en begon het weer te regenen. Vanochtend regent het overal en pas tegen de middag trekt de aanhoudende regen langzaam naar het oosten toe weg. In het zuidoosten blijft het nog wat langer doorregenen.

Elders in het land wordt het zeker niet droog, want na de regen volgen er een reeks buien. Zeker in het noorden en westen kunnen dat best pittige buien worden en kan er ook hagel en onweer optreden. Er komt wat koelere lucht binnenstromen en daardoor loopt de temperatuur niet hoger op dan een graad of 9. In oosten en in de regen wat lager, maar langs de kust weer iets hoger. De wind draait geleidelijk naar het noordwesten toe en wakkert aan zee aan tot krachtig of hard. Ook in het binnenland komt er dan een vlagerige wind te staan.

Morgen vallen er in de ochtend nog een paar buien, echter in de middag trekken de buien langzaam weg en klaart het wat op. In het weekend is het vrijwel overal droog, maar of we veel zon te zien krijgen is nog maar de vraag. Wel is het rustig weer en neemt de kans op een graadje nachtvorst weer toe.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Schaapjes
Schaapje, schaapje....

 Vogels
KlapMongeaul weet altijd wel iets te vinden in de weilanden rondom Eemnes.