Marokko wil Formule 1-race organiseren

Marokko wil in de nabije toekomst graag terug op de Formule 1-kalender, zo meldt Bild. De laatste race in het land werd in 1958 gehouden, maar een lucratieve deal met F1-baas Bernie Ecclestone zou hier verandering in kunnen brengen.

Bild spotte bij de afgelopen race in Abu Dhabi de koning van Marokko in de nabijheid van Ecclestone. Het is bekend dat de Brit graag weer een race in Afrika georganiseerd wil zien worden, zodat op Antartica na alle continenten aangedaan worden. Ecclestone maakte juist deze week bekend een contract ter waarde van 600 miljoen dollar afgesloten te hebben. Formule 1-journalist Christian Sylt koppelt in Autoweek de feiten aan elkaar. "Het meest waarschijnlijke is dat het gaat om een Grand Prix in Marokko."

Meer circuitnieuws komt er uit Portugal en Rusland. Zo heeft Estoril van autosportfederatie FIA weer de hoogst mogelijke licentie gekregen, zodat het Formule 1-races zou kunnen organiseren. In Rusland is Hermann Tilke van het project in Sochi afgehaald, ondanks dat het circuit nog niet af is en er nog geen race verreden is. De Duitser ontwikkelt nu een baan nabij Moskou die Formule 1-waardig zou moeten worden.