C&A'ers blijven rijkste familie

De familie Brenninkmeijer, de eigenaren van winkelketen C&A, heeft zich ondanks een gelijkgebleven vermogen opnieuw mogen kronen tot de rijkste familie van Nederland. Volgens de Quote 500 bleef het vermogen van de familie net als vorig jaar 23 miljard euro. Gemiddeld lepelden de vijftig rijkste families twee procent meer binnen.

De vijftig rijkste families van Nederland hebben dit jaar samen een vermogen van 45,2 miljard euro. Vorig jaar was dat nog 44,1 miljard euro. Quote wijt de toename aan 'goed ondernemerschap en gunstige beurskoersen'.

In de bovenste regionen van de rijkste families volgt na de C&A-familie de familie Van der Vorm, eigenaar van investeringsmaatschappij HAL. De familie haalde 15,9 procent meer binnen, en heeft nu samen 5,1 miljard euro. De top vijf bestaat verder uit de familie De Rijcke van Kruidvat, de familie Dreesmann van V&D en de Oranjes. De koninklijke familie zag haar vermogen wel met ruim vijf procent dalen, tot negenhonderd miljoen euro.

De vijfhonderd rijkste personen bezitten samen 113,1 miljard euro. Dat is 6,14 procent meer dan vorig jaar. De Quote 500 wordt opnieuw aangevoerd door Charlène de Carvalho-Heineken. Zij zag haar vermogen met een derde toenemen tot 7,2 miljard euro. Na de Heineken-telg volgt Frits Goldschmeding, die zijn vermogen van drie miljard euro binnenhaalde met Randstad. Bouwer Dik Wessels, mediamagnaat John de Mol en auto-importeur Wijnand Pon maken de top vijf compleet.