Ton van Royen ervaart scheiding als falen

Ton van Royen heeft door de scheiding van Heleen het gevoel dat hij heeft gefaald. "Het afgelopen jaar was een emotionele achtbaanrit. De scheiding gaf me een groot gevoel van falen, want ik ben echt een gezinsman", zegt de presentator in het AD. Het koppel kondigde in januari dit jaar aan na een huwelijk van 22 jaar uit elkaar te gaan.

"Je gaat een rouwproces in. Het ene moment gaat het goed, dan ben je weer even boos op elkaar", omschrijft Van Royen. Heleen van Royen heeft inmiddels een relatie met Rigby-drummer Bart Meeldijk, maar Ton heeft nog geen behoefte aan een nieuwe liefde. "Ik sta nu even niet open voor de liefde. Je weet natuurlijk niet hoe het loopt. Ik kan wel zeggen dat ik nooit meer trouw."

Ton en Heleen, die samen twee kinderen hebben, gaan nog goed met elkaar om. "We hebben niet voor niets ooit de woorden 'tot de dood ons scheidt' uitgesproken", zegt hij. "Als Heleen later in een bejaardentehuis belandt, zoek ik haar op. En omgekeerd ook."

Van Royen is vanaf het volgende voorjaar weer te zien op televisie. De presentator, die programma's als TON, De Bus en Temptation Island presenteerde, was een tijd niet op de buis te zien. "Het stopte zeven jaar terug, omdat ik klaar was met alle heftigheid."

De 52-jarige Van Royen kreeg na alle publiciteit rond zijn scheiding de vraag of hij terug wilde keren naar de televisie. "Het kriebelde weer." De presentator gaat het SBS 6-programma Het Is Wel Je Kind presenteren. In de show wordt bemiddeld tussen gescheiden ouders vanwege de kinderen. Van Royen heeft veel zin om weer voor de zender te werken. "Het is mijn oude liefde."