Twaalfhonderd mensen bij stille tocht Reuver

Ruim twaalfhonderd mensen hebben dinsdagavond meegelopen met een stille tocht in Reuver. De tocht vond plaats ter nagedachtenis aan het 3-jarige meisje dat donderdag in de Limburgse plaats door haar vader om het leven werd gebracht. Op verzoek van de familie droegen veel mensen roze kleding en lampionnen voor Sint-Maarten.

Voorop in de stille tocht liep een ceremoniemeester met de lampion die het meisje zelf met haar nichtje voor Sint-Maarten had gemaakt. De familie van het meisje, die het initiatief had genomen voor de tocht, was niet aanwezig.

In de stoet liepen veel gezinnen met kinderen mee. Burgemeester Petra Dassen van de gemeente Beesel, waar Reuver onder valt, liep voorop. De tocht leidde onder meer langs de woning aan de Zonnedauw waarin het meisje door haar vader werd vastgehouden en uiteindelijk werd omgebracht. De man beroofde zich ook van het leven.

Tegenover de Limburgse omroep L1 zei Dassen dat de moeder van het meisje nog in het ziekenhuis ligt. De 26-jarige vrouw werd donderdag door haar ex-vriend neergeschoten, waarna hij er met het 3-jarige kind vandoor ging. "Zij heeft een operatie ondergaan en moet nu dit verlies verwerken", aldus de burgemeester.