'Winter des Doods' verwacht

Met de afgelopen horrorwinter nog vers in het geheugen kunnen de schaatsen weer uit het vet. De strengste winter in honderd jaar is namelijk onderweg. Dat voorspellen gerenommeerde Britse meteorologen.

De komende drie maanden gaat er veel sneeuw vallen. Enorm veel sneeuw. De Britse weerkenners verwachten dan ook grote problemen door extreme kou en spekgladde wegen.

De verwachte horrorwinter zal worden veroorzaakt door de baan van de straalstroom, waarmee zeer koude lucht wordt aangevoerd. Deze luchtstroom is nu al bezig. Oktober was namelijk al kouder en natter dan normaal.

Winter des Doods 2013-2014 zal al over enkele dagen intreden, zo voorspelt Vantage Weather Services. Dan vallen namelijk de eerste sneeuwvlokken. Ook de maanden december en januari zullen uiterst winters verlopen. Menig record zal dan ook gaan sneuvelen.

De Britten zijn niet de enigen die een extreme winter voorspellen. Ook Amerikaanse en Duitse meteorologen verwachten dat de lange onderbroeken je gereedschap de komende maanden moeten warmhouden. Computermodellen van de Amerikaanse National Weather Service berekenen een gruwelijke winter voor grote delen van Europa.

Oorzaak van al deze winterse ongemakken zou, jawel, de opwarming van de aarde zijn. Dankzij het snel smelten van het ijs op de noordpool wordt het stervenskoud. En ook ons land zal de dans niet ontspringen.