7,5 jaar cel geëist wegens te luid pianospel

Spaanse aanklagers hebben een gevangenisstraf van 7,5 jaar geëist tegen een jonge pianiste die haar buurvrouw horendol zou hebben gedreven met haar pianospel. De vrouw zegt door geluidsoverlast psychologische schade te hebben opgelopen.

Tussen 2003 en 2007 dreef Laia Martin (27) haar bovenbuurvrouw tot waanzin door zich vijf dagen per week acht uur per dag te bekwamen in het pianospel. Inmiddels is ze een professioneel concertpianiste. De buurvrouw zou pianomuziek inmiddels zo beu zijn geworden dat ze besloot te verhuizen.

Volgens Martin en haar ouders, die medeverdachten zijn in de zaak, klopt er niets van dit verhaal. Ze ontkent zo vaak thuis te hebben geoefend en zegt geregeld lessen in andere steden te hebben gevolgd. Zij en haar ouders zouden bovendien alles in het werk hebben gesteld om de woning en zelfs de piano te isoleren.

De strafeis bestaat uit zes jaar voor het veroorzaken van geluidsoverlast en anderhalf jaar voor het toebrengen van geestelijk leed. De verdediging vraagt om vrijlating en noemt de eis van justitie buitenproportioneel. Later deze week wordt de uitspraak verwacht.