Google Glass kan muziek herkennen

Google Glass-gebruikers kunnen met een binnenkort te verschijnen update informatie opvragen over muziek die in de omgeving te horen is. Het betreffende nummer kan vervolgens worden opgevraagd via Googles muziekdienst Play Music. Dat suggereert het bedrijf in een nieuwe promotievideo voor de bril.

Het herkennen van muziek werkt op telefoons ook met apps als Shazam en Soundhound. De dienst van Google onderscheidt zich doordat het met stemcommando's aan te sturen is. De vraag 'welk nummer is dit?' is voldoende voor de bril om muziek in de omgeving te analyseren.

Naast de nieuwe software komt Google ook met een uitbreiding voor de bril. Ter vervanging van de standaard monokoptelefoon kunnen Glass-bezitters een stereokoptelefoon kopen. Deze zou volgens The New York Times zo'n 85 dollar, omgerekend bijna 64 euro, moeten kosten.

Google Glass is op dit moment beperkt verkrijgbaar voor 1500 dollar (1121 euro). Eind volgend jaar moet de bril voor een betaalbaar bedrag in de winkel verkrijgbaar zijn.