[GSOD] Titelverdediger Van Barneveld naar huis

Titelverdediger Raymond van Barneveld is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. De Hagenaar begon de poule met twee zeges, maar de laatste wedstrijd tegen Mervyn King werd met 3-5 verloren. 

Om door te gaan naar de achtste finales had Van Barneveld vier legs moeten winnen en kwam er dus één te kort. Behalve King kwalificeerde ook Tony O'Shea zich in groep E voor de laatste zestien. In groep G was er een shootout nodig om te bepalen wie zich zou kwalificeren voor de volgende ronde. Mark Webster en Wes Newton hadden na drie groepsduels dezelfde hoeveelheid punten en ook het legsaldo was gelijk. Webster won uiteindelijk de 9-dart shootout en gaat door. 

Op dinsdagavond worden de beslissende wedstrijden in de groepen A t/m D gespeeld. Wesley Harms (groep B) speelt tegen James Wade, maar maakt geen kans meer om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. In groep D treedt Michael van Gerwen aan tegen Kim Huybrechts en speelt Vincent van der Voort tegen Dean Winstanley. Van Gerwen heeft aan drie legs voldoende om door te gaan en Van der Voort moet hopen op een wonder. Hij moet zelf met 5-0 winnen en Van Gerwen moet winnen van Huybrechts. 

De laatste Nederlander die in actie komt is Christian Kist. Hij speelt tegen Adrian Lewis en de winnaar van die partij gaat door naar de laatste zestien. 

Uitslagen groep E t/m H - derde speelronde

Groep Naam Naam Uitslag
E Tony O'Shea Ricky Evans 5-1
E Raymond van Barneveld Mervyn King 3-5
F Justin Pipe Mark Walsh 2-5
F Andy Hamilton Robert Thornton 5-4
G Mark Webster Ross Smith 5-3
G Simon Whitlock Wes Newton 4-5
H Ted Hankey Michael Smith 5-1
H Scott Waites Dave Chisnall 5-1

Achtste finales (onderste deel van het toernooischema)

Naam Naam
Tony O'Shea Andy Hamilton
Robert Thornton Mervyn King
Simon Whitlock Ted Hankey
Scott Waites Mark Webster