'Lex Luthor is schurk in Batman vs. Superman'

Het lijkt erop dat Lex Luthor weer van zich laat horen in de aangekondigde superheldenfilm Batman vs. Superman. "Lex houdt ervan om Superman steeds een buitenaards wezen te noemen", antwoordde regisseur Zack Snyder zondag tijdens een webchatsessie toen fans hem vroegen naar de schurk in de nieuwe film.

Lex Luthor is al sinds jaar en dag een van de grote tegenstanders van Superman. De hyperintelligente zakenman en multimiljardair maakt het in de stripverhalen van DC Comics niet alleen Superman moeilijk, maar krijgt het ook vaak aan de stok met Batman en andere superhelden.

In het dit jaar verschenen Man of Steel, waarin Henry Cavill voor het eerst de rode cape omgespt, werd de schurkenrol vertolkt door General Zod, een rol van Michael Shannon. Na diens einde in de film is het zeer de vraag of hij in Batman vs. Superman terugkeert. "Maar de gevolgen zijn wellicht wel in de film merkbaar", zei Snyder. "In de slag om Metropolis stierven zo'n vijfduizend mensen. Dat weegt zwaar op Superman."

Een ander groot conflict is, zoals de titel al doet vermoeden, de strijd tussen Batman en Superman. De plot is al omschreven als een oudere, wijzere Batman die de jonge en vaak ongecontroleerde Superman onder zijn hoede neemt.

"Het leuke van deze film is nu juist het spelen met hun relatie", zei Snyder. "Zijn het eerst vrienden die dan ruzie krijgen, of hebben ze eerst ruzie om daarna vrienden te worden? Hoe dan ook wordt hun strijd ook fysiek." Snyder wilde verder niet te veel kwijt over de rest van de plot.

Ondertussen gaan de castinggeruchten gewoon door, waar ook veel uit valt af te leiden. Het lijkt nu zo goed als zeker dat Adam Driver, bekend van de HBO-serie Girls, de rol van Dick Grayson op zich neemt. Beter bekend als Robin, Batmans rechterhand, heeft Grayson inmiddels met zijn baas gebroken en gaat hij door het superheldenleven als Nightwing. Ook lijkt het steeds duidelijker dat Wonder Woman in de film haar opwachting maakt.

De opnames van Batman vs. Superman zijn momenteel aan de gang. De film wordt in juli 2015 verwacht.


'Lex Luthor is schurk in Batman vs. Superman' (Foto: Novum)