Xbox One per ongeluk geleverd aan consumenten

Een aantal Xbox One-consoles is te vroeg geleverd door de Amerikaanse winkelketen Target. De oorspronkelijke lanceerdatum zou 22 november zijn. Door de te vroege levering zijn er enkele details bekend, waaronder de omvang van bepaalde spellen en hoe Xbox Market Place eruit komt te zien.

De opstarttijd van de console ligt volgens de gelukkigen rond de zeventien seconden. Ook kan er al door de virtuele softwarewinkel heen worden gebrowsed en kan de omvang van bepaalde spellen worden bekeken. Bij de launch van de Xbox One in Amerika is onder andere FIFA 14 (8 GB),  Forza 5 (31 GB), NBA 2K14 (43 GB), Dead Rising 3 (19 GB) en Call of Duty: Ghosts (39 GB) beschikbaar. Skype zou ook al werken, net zoals het opnemen van gameplay. Dit kan via een stemcommando dat opgevangen wordt door de bijgeleverde Kinect worden geactiveerd.

De gelukkige gamers die nu al met de console aan de slag kunnen geven aan dat de verplichte  ‘One-Day’-patch rond de 500 MB zou zijn. Er zit nog wel een groot nadeel aan om eerder online te gaan met de Xbox One. Gebruikers die al online zijn geweest werden binnen een paar uur door de banhammer geband. Sony’s hoge pief Shuhei Yoshida rook bloed en gooide meteen op Twitter dat consumenten die eerder met de PS4 online gaan niet geband worden.

Xbox One Market Place


Xbox One homescreen
Xbox One homescreen