Robbie Williams baalt van leeftijd

Robbie Williams kijkt niet bepaald uit naar zijn verjaardag. De zanger wordt in februari 40 jaar en vindt dat verschrikkelijk. "Zeg maar gerust dat ik veertig worden vind klinken als de dood", vertelt Williams zaterdag aan De Telegraaf.

"Of in elk geval het begin daarvan. Tik tak, tik tak... Net nu ik nog nooit zo tevreden ben geweest met mezelf en mijn leven." Williams vroeg zich meerdere malen hardop af hoeveel popsterren van boven de veertig er zijn. De zanger wil 'gewoon succesvol' blijven. "Ik wil dat men mij wil interviewen, dat men vragen heeft over mijn leven en werk. Ik wil dat mensen mijn platen kopen en naar mijn shows komen. Om wat voor reden ook, dat is belangrijk voor mij."

Williams brengt later deze maand zijn tweede swingalbum uit, Swings Both Ways. Met zijn eerste swingplaat, Swing When You're Winning, is de zanger niet gaan toeren. Een gemiste kans, vindt hij. "Ik kan niet wachten om alsnog met een orkest en al de hort op de gaan."

Die tournee wordt niet goedkoop, weet Williams. "Maar wel een die de moeite waard is. Want popmuziek is zo serieus tegenwoordig. Over de meest banale liedjes wordt met de grootste ernst gesproken. De muziekwereld heeft humor nodig en daar zal ik de komende achttien maanden voor zorgen."