Gebogen telefoon LG volgende maand in Europa

Techfabrikant LG brengt de G-Flex in december uit op de Europese markt. De telefoon met gebogen scherm is in eerste instantie alleen te verkrijgen in Frankrijk via telefoonaanbieder Orange. Wanneer de G-Flex naar andere landen komt, blijft vooralsnog onduidelijk.

Vanaf dinsdag ligt de telefoon in Zuid-Korea in de winkels. De G-Flex is de eerste telefoon met een gebogen scherm die in Europa op de markt komt. Samsung heeft met de Galaxy Round een soortgelijk toestel in huis. Waar de telefoon van LG horizontaal gebogen is, is de Galaxy Round dat verticaal. Samsung heeft nog geen plannen bekendgemaakt om zijn gebogen telefoon buiten Zuid-Korea uit te geven.

Naast het gebogen scherm van de G-Flex beschikt de telefoon over nog twee unieke eigenschappen. Het is de eerste telefoon met een gebogen batterij. Daarnaast beschikt de achterkant van de telefoon over een speciaal laagje waardoor kleine krasjes binnen een paar minuten zouden verdwijnen.

In Zuid-Korea moet de G-Flex zonder abonnement zo'n 990 duizend won kosten. Dat komt omgerekend neer op 693 euro. Hoeveel Orange vraagt voor de telefoon is nog niet bekend.