Wilders verontwaardigd over Kamervoorzitter

De heer Wilders is weer eens verontwaardigd. Bij uitzondering wordt er niemand uitgemaakt voor 'landverrader' of 'knettergek',  maar komen de woorden 'kleinzielig en laf' voorbij. Het lijdend voorwerp is deze keer de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Deze is namelijk niet van plan om volgende week de rechts-extremistische en (dus) vriendinnetje van Geert Marine Le Pen in de Kamer te begroeten. Le Pen is de partijleider van de Franse poltieke partij die zich Front National noemt. De FN streeft naar het verenigen van allerlei andere enge clubjes in een grotere partij en is zwaar gekant tegen alles dat naar buitenlanders riekt.

Wilders wist al eerder te melden dat hij samen met zijn geestverwante op campagne zou gaan. Het doel is om ten strijde te trekken voor  'herstel van nationale soevereiniteit ten koste van de EU en tegen massa-immigratie.' Dit alles natuurlijk in het kader van de Europese verkiezingen, die op 22 mei zullen plaatsvinden. Komende woensdag houden de tortelduifjes een gezamelijke persconferentie in Den Haag.

Een woordvoerder van Van Miltenburg heeft inmiddels gereageerd op het (vermeende) incident. Volgens hem is er niet zoveel aan de hand en worden alleen gasten die door de Kamer zijn uitgenodigd, door de voorzitter begroet, zoals het altijd al geweest is. Volgens de woordvoerder"gasten van individuele Kamerleden worden niet door de voorzitter verwelkomd." Voor de duidelijkheid: Le Pen is een gast van Geertje, niet van de Kamer.

Het lijkt er dus op dat meneer Wilders niet bekend is met de huisregels van de Tweede Kamer, of aan het schoppen om het schoppen is.