RIP Zwarte Piet

Wat ooit een prachtige traditie was is door de stichting Sinterklaas Intocht tegen wat gequinsygario van een handvol mensen ingeruild. De stichting heeft zich bij de enkels gevat en de vuist van de quinsygario's onder ons alvast tot halverwege de endeldarm binnengezogen.

Werd eerder al bekend dat Zwarte Piet geen oorringen meer mocht dragen, nu blijkt dat ook de haarstijl en kleur lippenstift van de Zwarte Pieten al reden is om de term 'racisme' te misbruiken. Tijdens de intocht heeft Zwarte Piet dit jaar namelijk "een grotere keuze in de kleur van de lippenstift " en er zal "een variatie van zwarte haren" te zien zijn. Dat heeft de Stichting Sinterklaas Intocht donderdag laten weten.

De organisatie noemt deze zware capitulatie naar een handvol Zeurpieten 'kleine aanpassingen die de organisatie heeft aangebracht om tegenstanders van Zwarte Piet tegemoet te komen'. Vrij vertaald betekent het dat een kleine minderheid met chronisch lange tenensyndroom in staat zijn op eenvoudige wijze het begin van het einde van het Sinterklaasfeest te initiëren. 

De organisatie had donderdag met burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam en enkele bezwaarmakers overleg over de eventuele aanpassingen. De bezwaarmakers vinden kindervriend Zwarte Piet discriminerend. De redenen hiervoor zijn vooral uit den dikke duim van Quinsy Gario gezogen.

De discussie over Zwarte Piet gaat vrijdag verder bij de voorzieningenrechter in Amsterdam. Enkele zeurpieten willen op deze manier alsnog de sinterklaasintocht in de hoofdstad zonder Zwarte Pieten afdwingen, waarmee het feest volledig om zeep zou zijn geholpen.

FOK! roept alle mensen die de intocht in Amsterdam of waar dan ook bijwonen op zichzelf en de kinderen te verkleden als traditionele Zwarte Piet om zo een vreedzaam statement te maken en kinderen alsnog een Sint mét Zwarte Pieten te bieden.

De intocht van Sinterklaas in Amsterdam is gepland op zondag 17 november. Mocht je de organisatie op nette wijze willen laten weten dat je het niet eens bent met het aantasten van dit culturele, traditionele kinderfeest, dan vind je hier de contactgegevens van de stichting in kwestie. De organsatie heeft ook een facebookpagina.