De Boer: "Ook na Europese week presteren"

Trainer Frank de Boer hoopt dat de spelers van Ajax het goede gevoel van de Champions League-zege op Celtic (1-0) meenemen naar N.E.C Nijmegen.

"De spelers moeten beseffen met welk gevoel ze nu in de kleedkamer zitten", zegt de coach op de website van Ajax. "Koppies omhoog en borst vooruit. Wat ze tegen Celtic hebben laten zien is de spirit en is net dat kleine zetje, dat extra stukje dat nodig is."

"Het moet bij de spelers toch een keer gaan leven dat we ook in de wedstrijd na een Europees duel, zoals zondag tegen NEC, dat moeten laten zien. Het begint immers altijd met passie en strijd. Als we zo spelen dan zullen er meer goede resultaten volgen. Hopelijk pakken ze dat signaal op en is dit de start van een mooie reeks."

De verrassende opstelling tegen Celtic, met onder meer Siem de Jong in de spits en Davy Klaassen op het middenveld, beviel De Boer wel. "Ik zie geen reden zondag tegen N.E.C. veel te wisselen. Ook in die wedstrijd zou Siem de Jong in de spits een goede optie zijn", aldus de oefenmeester.