[EL] Uitslag AZ - Shakhter Karagandy

De Alkmaarders leken voorafgaand aan het duel een makkelijke avond tegemoet te gaan. Shakhter Karagandy reisde namelijk met slechts veertien selectiespelers inclusief twee keepers af naar Nederland. De rest kreeg vrij met het oog op de bekerfinale die de club binnenkort speelt.

AZ maakte gebruik van de situatie door veel gevaar te stichten. De club bestookte in de eerste helft het doel van Shakhter met een paar goede schoten. De 20-jarige Stas Pokatilov voorkwam in het doel van de Kazachstanen echter dat er een vroege goal zou vallen.

Celso Ortiz brak kort na de rust de ban voor AZ. De ploeg van trainer Dick Advocaat snakte naar een doelpunt en kreeg die in principe cadeau van doelman Pokatilov. De sluitpost leek de bal makkelijk te houden, maar liet deze uit zijn handen glippen: 1-0.

AZ kwam daarna amper meer in gevaar. Het was vooral Johan Berg Gudmundsson die gevaar stichtte. Hij ging even later naar de kant voor Daniel Avdic, die zijn Europese debuut maakte voor de Noord-Hollanders. De spits zag na 73 minuten spelen een poging voor een doelpunt geblokkeerd worden door Pokatilov. Doelman Alvaro Esteban voorkwam iets later dat de gelijkmaker op het scorebord zou komen.

Advocaat en zijn mannen profiteren van een gelijkspel bij Maccabi Haifa - PAOK Saloniki. Daardoor is AZ alleen nog door een wonder te achterhalen in de groepsfase. Maccabi Haifa of Shakhter Karagandy zal dan twee keer moeten winnen in de komende groepsduels.