Sylvie Meis trots op meisjesnaam

Sylvie van der Vaart gaat weer door het leven als Sylvie Meis. "Zo heb ik altijd geheten", legde de presentatrice donderdag uit in RTL Boulevard. "Ik heb de naam van mijn ex altijd gebruikt omdat ik met hem getrouwd was en ik daarin vrij traditioneel ben. Maar ik ben net zo trots om weer Sylvie Meis te heten."

De scheiding van Sylvie en Rafael is zo goed als rond. "Over een paar weken is het echt zo ver, dan is het officieel." Het huwelijk van de presentatrice en voetballer, dat volgens velen een sprookjeshuwelijk was, klapte op 1 januari uiteen.

Sylvie liet eerder al doorschemeren dat het al langer rommelde. "Het is altijd een proces van jaren als je terug gaat kijken. Als je alles op een rijtje zet, denk je toch: wanneer is het dan begonnen, wanneer heb ik dat gevoeld. Dat is wel meer dan een weekje of zes."

Dat Sylvie lang haar mond over de breuk met Rafael hield, komt volgens de ex-voetbalvrouw doordat ze de scheiding een plek moest geven. "Zoals dat gaat als je heftige dingen in je leven meemaakt, moet je dat gewoon verwerken. Voor mijn gevoel ben ik nu weer rustig en kan ik het allemaal wat meer handelen."

Rafael is inmiddels gelukkig met Sabia Engizek, de voormalig beste vriendin van Sylvie. Sabia is zelfs in verwachting. "Dat gun ik hem van harte", vertelde Sylvie, die zelf 'happy single' is. "Hij is een geboren papa. Hij is heel, heel blij. Dat begrijp ik ook. Het is toch iets wonderlijks, een nieuw leven, zij schenkt hem dat kind."

Ook Damián, het zoontje van Sylvie en Rafael, is blij met de komst van het tweede kind van zijn vader. "Hij vindt het wonderbaarlijk dat er een baby in die buik zit", vertelde Sylvie. Ook voor Damián zijn de afgelopen maanden heftig geweest. "Op het moment dat een van de ouders een flink tempo heeft om alles te doen, is dat voor een kind ook een hele aanpassing. Daar moet je over praten. En dat doen we ook."

Sylvie communiceert nauwelijks met Rafael, bekende ze in SBS Shownieuws. "Net zoals in elke scheiding is het bij ons ook lastig om op dit moment te communiceren. We hebben gezamenlijk zeggenschap over Damián, dat doen we 50/50. Daarover praten we, maar verder is het contact er niet." Sylvie is er echter zeker van dat ze ooit weer gezellig op de koffie gaat bij haar ex. "Tijd heelt alle wonden."

Sylvie Meis (Foto: Novum)
Sylvie Meis (Foto: Novum)