[EL] Uitslag PSV - Dinamo Zagreb

PSV heeft vanavond goede zaken gedaan in de Europa League. In eigen huis werd met 2-0 van Dinamo Zagreb gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Adam Maher en Ola Toivonen, maar dit hadden er meer kunnen en misschien wel moeten zijn.

Bij PSV maakten Santiago Arias, Jorrit Hendrix, Toivonen en Memphis Depay hun rentree in de basis. Dit ging ten koste van Joshua Brenet, Karim Rekik, Zakaria Bakkali en Oscar Hiljemark.

In de eerste helft was PSV de betere partij. Dit leverde mogelijkheden op voor Jürgen Locadia, Depay en Toivonen op. Zij slaagden er echter niet in om het doelman Oliver Zelenika van Dinamo Zagreb het lastig te maken. De Kroaten kwamen er via de counter een aantal keer dreigend uit, maar telkens slaagde PSV er in om de poging onschadelijk te maken.

Na een klein half uur spelen was het uiteindelijk raak. Luciano Narsingh leverde een prima voorzet af op Maher, die van dichtbij eenvoudig kon scoren. Het was voor de middenvelder zijn eerste officiële goal in dienst van PSV.

Ook in de tweede helft bleef PSV het spel dicteren en moest Dinamo Zagreb het vooral hebben van counters. Uiteindelijk was het Toivonen, die de wedstrijd in het slot gooide. De Zweed schoot na bijna een uur spelen raak. Narsingh was, net als bij de eerste goal van PSV, opnieuw de aangever.

In het resterende half uur waren Maher, tot drie keer toe zelfs, en Locadia nog wel in de buurt van een derde treffer, maar deze werd niet meer gemaakt. Ook Jozefzoon had in de slotfase nog een goede kans. Zijn afronding was echter niet zuiver genoeg.

Door de twee treffers tegen Dinamo Zagreb pakte PSV na vijf wedstrijden op rij zonder winst eindelijk weer drie punten en staat in groep B nu op de tweede plaats met zeven punten.


PSV

2 - 0

Dinamo Zagreb

 29' Maher
 57' Toivonen
   
 
 Gele kaart: Antolic, Pivaric, (Dinamo Zagreb)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 10.000
Arbiter: Balaj
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Arías
Bruma
Hendrix (Zanka/69)
Willems
Toivonen
Schaars (Hiljemark/79)
Maher
Narsingh (Jozefzoon/76)
Locadia
Depay
  Zelenika
Pinto
Addy
Simunic
Pivaric
Brozovic
Antolic
Lima (Rukavina/46)
Soudani (Cop/63)
Sammir (Halilovic/77)
Fernandes