FOK! wat een weer..,Tijdelijk droger, lokaal wel grijs

Prettig weekend! Het noorden had gisteren duidelijk het beste weer van ons land. Het bleef er droog en de zon scheen er soms flink. In het zuiden en oosten willen ze de dag van gisteren liever vergeten, want het bleef er de hele dag somber en regenachtig. Pas in de loop van de nacht begon die hardnekkige storing zich langzaam naar het zuidoosten te verplaatsen. Vandaag is het dan op de meeste plaatsen tijdelijk droog.

Wel ontstond er in de opklaringsgebieden op uitgebreide schaal nevel en mist en het zou kunnen zijn dat dit vandaag de hele dag zo blijft. Er zullen zeker wel een aantal plaatsen zijn waar de zon wél even doorbreekt, maar over het algemeen lijkt het dus op veel plaatsen grijs te zullen blijven. In de loop van de middag en avond neemt de kans op een bui langs de kust toe en in de nacht naar zaterdag toe kunnen dat stevige buien gaan worden met kans op hagel en onweer. Later in de nacht breiden die buien zich dan over de rest van het land uit.

De middagtemperatuur ligt over het algemeen tussen de 10 en 12 graden. In mistgebieden uiteraard wat lager. De wind is in eerste instantie zwak tot matig, maar neemt aan het einde van de dag weer flink toe en komt uit het zuidwesten.

Goedemorgen!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Storm
Ook bij KlapMongeaul stond er vorige week maandag een aardig briesje.

kBloemetje

Vóór de storm stonden deze bloemetjes er nabij Eemnes nog goed bij.

 Paddo1
En deze aparte Paddo is ook erg mooi Klap!