Locadia: "Het begint aan me te vreten"

Jürgen Locadia heeft na zijn fantastische eredivisiedebuut een jaar geleden tegen VVV-Venlo (drie goals) de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen bij PSV.

"Het begint wel te vreten aan me, maar ik moet doorgaan. Ik leef van goals", zegt de spits, die te weinig scoort voor de Eindhovenaren, in De Telegraaf. "In het begin, toen ik pas bij het team kwam, scoorde ik veel. Toen maakte ik ze aan de lopende band. Nu gaat het minder."

"Als het team niet goed draait, draai ik ook niet goed en dat merk je aan de productie. Je bent als spits toch voor een deel afhankelijk van de aanvoer die je krijgt. Het heeft ook veel met wedstrijdritme te maken. Dat je weer in die flow komt, zodat je niet meer hoeft na te denken over situaties, maar het automatisch gaat."

Locadia hoopt na zijn optreden tegen PEC Zwolle donderdag weer te spelen in de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. "Ik heb tot nu toe niet echt twee, drie wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan. Iedere voetballer wil elke week spelen. Daar word je beter van."