FOK!filmtip van de dag: The Accused (1988)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 The Accused

Vanavond zijn er weer meerdere leuke films op de tv. Zo hadden we kunnen kiezen voor The Dukes of Hazzard (NET5 om 20.30 uur) of The Rock (20.30 uur op Veronica). De FOK!filmtip van de dag gaat echter vandaag naar het sterke drama The Accused, die om 20.30 uur te zien is op RTL8.

 The Accused 1

In de film The Accused van Jonathan Kaplan draait het om Sarah Tobias, een jonge grofgebekte vrouw die graag naar de kroeg gaat om mannen op te jutten. Op zekere avond komt ze een groep dronken kerels tegen en wordt verkracht. Assistent-officier van justitie Kathryn Murphy probeert haar over te halen om de aanklacht te veranderen. Sarah heeft namelijk nogal een verleden van drank- en drugsmisbruik. Sarah peinst daar echter niet over. Ze wil maar één ding en dat is gerechtigheid.

 The Accused 2

Kaplan baseerde zijn indrukwekkende dramafilm The Accused op de groepsverkrachting van Cheryl Araujo in 1983 in New Badford, Massachusetts. Vooral voor Kelly McGillis, die de assistent-officier van justitie speelt, was het maken van deze film een behoorlijke beproeving. De actrice was in 1982 in haar eigen huis mishandeld en verkracht. McGillis zag deze film dan ook als een manier om aandacht te krijgen voor de slachtoffers van verkrachtingszaken. The Accused werd gemaakt met een budget van 5 miljoen dollar maar zou ongeveer vijf keer zoveel opbrengen. Jodie Foster won voor haar rol een Oscar.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!