Nicolette Kluijver gaat commercieel

Nicolette Kluijver stapt over van BNN naar RTL 5. Dat meldt RTL woensdag. De 29-jarige presentatrice, die met ingang van 1 januari aan RTL 5 verbonden is, gaat vanaf komend voorjaar voor diverse programma's aan de slag, waaronder Adam zkt Eva.

In het najaar wordt Kluijver de nieuwe co-presentatrice van Dennis Weening bij Expeditie Robinson. De presentatrice is sinds 2006 verbonden aan jongerenzender BNN, waar zij onder meer de programma's Spuiten en Slikken en Vier Handen op een Buik presenteerde, plus de reisprogramma's 3 op Reis en Weg met BNN.

Kluijver laat weten blij te zijn met haar nieuwe baan. "Ik ben heel blij met de kans die RTL 5 mij geeft om mij door te ontwikkelen en nieuwe stappen te maken."

Zenderdirecteur bij RTL 5 Paul Cormont stelt dat de presentatrice 'perfect' past bij RTL 5. "Ze is jong en toch heel ervaren. Behalve dat ze veel gevoel voor humor heeft, heeft ze ook oog voor relevante zaken in onze doelgroep, die ze vanuit BNN goed kent. Dat ze scherp en eigenzinnig is, past heel goed bij onze programmering."