'Lady Gaga geeft concert in de ruimte'

Lady Gaga wordt de eerste artiest die een concert geeft in de ruimte. De 27-jarige zangeres klimt begin 2015 aan boord van een ruimteveer en brengt tijdens de reis een van haar nummers ten gehore, zeggen bronnen tegen het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

"Ze moet een maand zangtraining doen vanwege de atmosfeer", zegt een van hen. De zangeres heeft al voorbereidingen getroffen. "Gaga heeft een belachelijk dure verzekeringspolis afgesloten", voegt een andere bron toe.

Gaga's opmerkelijke optreden vindt plaats tijdens Zero G Colony, een festival in New Mexico waarbij entertainment wordt gecombineerd met de nieuwste technologieën. Het ruimteveer waarin Gaga optreedt is van Virgin-eigenaar Richard Branson. De zakenman probeert al enige tijd commerciële ruimtereizen van de grond te krijgen.

Branson wil zogeheten suborbitale ruimtevluchten aanbieden. Daarbij wordt wel de ruimte bereikt, maar geen omloop rond de aarde uitgevoerd. De vluchten duren een paar uur, met enkele minuten gewichtloosheid.