Call of Duty: Ghosts verscheept 1 miljard dollar

Activision meldt dat Call of Duty: Ghosts de eerste dag meer dan een miljard dollar aan games naar de winkels heeft verscheept voor de release gisteren.

Update: Het oorspronkelijke bericht uit de bron had het eerst over 'verkocht', maar dat blijkt verkeerd te zijn. Voor alle fans: wees gerust, Grand Theft Auto V heeft de records nog.

Het spel staat al op nummer 1 op Xbox Live, volgens Microsoft, met gemiddelde speelsessies die langer zijn dan Call of Duty: Black Ops 2 of Call of Duty: Modern Warfare 3 in dezelfde tijdsperiode. Er waren 15.000 winkels in de wereld open om de game meteen na middernacht te verkopen.

"Call of Duty is veruit de grootste consolefranchise van deze generatie", aldus CEO Bobby Kotick in een voorbereide verklaring. "Meer mensen hebben Call of Duty dit jaar gespeeld dan ooit tevoren, met meer dan 4.000.000.000 uren aan gameplay. In de laatste twaalf maanden heeft Call of Duty: Black Ops 2, inclusief digitale content meer inkomsten gegenereerd dan welk spel dan ook in een jaar. Al is het nog te vroeg voor cijfers voor Call of Duty: Ghosts, het komt uit in een tijd waarin de franchise populairder is dan ooit."

Call of Duty: Ghosts is sinds gisteren te koop voor pc, PlayStation 3, Wii U en Xbox 360. Later deze maand komen de next-gen-versies uit voor Xbox One en PlayStation 4.

Call of Duty: Ghosts-multiplayer preview (Foto: Activision)