Vervolgfilms nazipersiflage Iron Sky in de maak

De satirische sciencefictionfilm Iron Sky waarin nazi's voet op de maan zetten krijgt een vervolg. Als het aan de makers ligt, komen er twee vervolgfilms, een tv-serie, games en merchandise. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De Finse producent Tero Kaukomaa hoopt de tweede film in 2016 klaar te hebben. "Het wordt een combinatie van The X-Files en Mad Men", zegt hij. "We willen dat de fans de film online tegen betaling kunnen bekijken."

Iron Sky uit 2012 werd mede gefinancierd door een crowdfundingcampagne die ruim een miljoen dollar ophaalde. De film drijft op het idee dat nazi's in 1945 naar de donkere kant van de maan zijn gevlucht om op krachten te komen. Na bestudering van de situatie op aarde, starten ze in 2018 een Derde Wereldoorlog.

Het team achter de Fins/Duits/Australische productie wil voor het maken van de vervolgfilms opnieuw geld ophalen bij de fans. Het tweede deel, Iron Sky: The Coming Race moet vijftien miljoen dollar gaan kosten. De films en de geplande tv-serie gaan over de inmenging van de maannazi's in de Koude Oorlog.


Vervolgfilms nazipersiflage Iron Sky in de maak (Foto: Novum)