Vervroegd bekerduel zet kwaad bloed bij Utrecht

FC Utrecht heeft kwaad gereageerd op de beslissing om het bekerduel tegen SC Cambuur al om 15.30 uur te laten spelen. "Wij kunnen niet leven met dit tijdstip", is directeur Wilco van Schaik duidelijk op de clubwebsite. "Ik baal hiervan. Onze supporters moeten een dag vrij nemen om deze belangrijke wedstrijd bij te wonen."

De wedstrijd wordt woensdag 18 december 's middags gespeeld omdat 's avonds het Glazen Huis van 3FM in Leeuwarden wordt geopend. De burgemeester van de Friese stad denkt niet voldoende agenten te hebben voor beide evenementen en verbood een avondwedstrijd.

Spelen op dinsdag of donderdag bleek door de programma's van beide clubs in de competitie niet mogelijk. "Ook de directie van Cambuur heeft mij laten weten liever 's avonds te spelen. Maar ook zij zijn machteloos." Utrecht bood nog aan de wedstrijd in de Galgenwaard te laten spelen. "Maar dat is volgens de reglementen van de KNVB niet toegestaan."

Van Schaik concludeert dat zijn club met 'de rug tegen de muur staat'. "We proberen voor de supporters alsnog een goede oplossing te bewerkstelligen. FC Utrecht zal het bekerduel in Leeuwarden onder protest spelen."