'Hardcore Wii U-games komen in 2014'

Dit jaar zien we met hardcore gamingtitels nog niet veel gebeuren, maar volgend jaar staan ze voor Wii U te trappelen om uit te komen. Dat heeft Satoru Iwata, baas van Nintendo, gemeld tijdens een aandeelhoudersvergadering.

Dit jaar brengt Nintendo mainstream games voor Wii U uit om de verkoop te verbeteren. Natuurlijk zit daar ook Super Mario 3D World bij, naast Wii Fit U en Wii Sports Club. In 2014 gaat Nintendo Wii U-titels uitbrengen die gericht zijn op ervaren gamers.

Iwata zegt: "Voor het eind van dit kalenderjaar hebben we een aanbod van software dat plezier voor de hele familie geeft. Nintendo bereidt een aantal Wii U-games voor volgend jaar voor die sterk beroep doen op ervaren spelers, maar aan het eind van dit kalenderjaar hebben we een flink aantal aanbiedingen die gespeeld kunnen worden door de hele familie, vader en de kinderen, of grootouders en de kinderen."

Iwata gelooft dat dit de Wii U dit jaar onderscheid van PlayStation 4 en Xbox One, die zich in eerste instantie richten op de hardcore gamers. Nintendo wil zich met de Wii U tijdens de decembermaand richten op de families.

Spellen die voor 2014 al bekend zijn gemaakt zijn het altijd lastige Donkey Kong Country: Tropical FreezeBayonetta 2, een nieuwe RPG van Monolith Soft en Shin Megami Tensei X Fire Emblem, gemaakt door Atlus.