FOK! wat een weer... Het begint met een R...

Goedemorgen! De sterke westcirculatie die op dit moment op volle toeren draait hebben we in lange tijd niet meer gehad. Toch lijkt er in de loop van volgende week wel wat te gaan veranderen, maar ik moet wel zeggen dat het nog erg ver vooruit denken is. Vanmiddag gaat het weer eens regenen.

Ook gisteren regende het op veel plaatsen en na de regen volgden er nog een aantal buien waarbij er soms ook flinke windstoten optraden. Mijn regenmeter weet inmiddels geen raad meer met al dat water, want er viel in het afgelopen etmaal opnieuw 21 millimeter. Ik was dus net op tijd terug uit Kos. Het kwik was bedroevend laag met in de regen slechts 7 graden. De afgelopen nacht klaarde het wat op en viel er nog maar een enkele bui.

Vandaag beginnen we nog met wat zon, maar in de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en volgt er vanuit het zuidwesten zonnesch..regen. De meeste neerslag lijkt in het zuiden en deels midden te gaan vallen. In het noorden blijft het iets droger, hoewel er ook daar een bui mogelijk is. De storing brengt ook zachte lucht mee zodat het kwik in het zuiden en zuidwesten later kan oplopen naar 13 graden. Het noorden blijft in de frissere lucht zitten. De wind blijft onveranderd met dezelfde kracht doorwaaien en draait van west naar zuid- tot zuidwest.

Na het weekend lijkt er dus een kentering aan te komen. Het zou kunnen zijn dat er zich een krachtig hogedrukgebied gaat ontwikkelen en dat wil zeggen dat het mogelijk droger en frisser gaat worden. Even afwachten nog.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Pagr
Grijs en grauw was het ook bij DJMO. Zij maakte deze panoramafoto. Voor een grotere versie kun je op het plaatje klikken. Uiteraard was het daar ook nat.

ZonsoDJ
Vorige week zag het er daar heel anders uit met een prachtige zonsondergang. De twee gezichten van DJMO.