Lea Michele vond steun bij Kate Hudson

Lea Michele werd na de dood van haar vriend Cory Monteith erg gesteund door Kate Hudson. "Ik kan niet vaak genoeg tegen haar zeggen hoe dankbaar ik ben voor wat ze voor me heeft gedaan", zegt Michele in de Amerikaanse editie van het tijdschrift Elle.

Cory overleed in juli op 31-jarige leeftijd aan een combinatie van heroïne en alcoholgebruik. Lea werd na de dood van haar vriend, die ze leerde kennen doordat ze samen in de tv-serie Glee speelden, overspoeld door aandacht van de media. "Ik belde Kate op en zei: ik heb geen idee waar ik heen moet, want bij mijn huis staat het vol met pers", legt de actrice uit.

Hudson zei dat de 27-jarige Michele wel bij haar kon komen logeren. "Alsof het niets was", zegt Lea over het aanbod van Kate. "Helemaal niemand wist dat ik daar was." De actrice probeert nu langzaamaan verder te gaan met haar leven. "Ik had nooit gedacht dat ik ooit zoiets zou meemaken, maar ik probeer door te gaan."

Michele hoopt dat ze door te praten over de dood van Cory anderen kan helpen die iets soortgelijks meemaken. "Ik weet zeker dat Cory zou willen dat ik het zou gebruiken om mensen te helpen.", legt ze uit. "Als ik doe wat het beste is voor mezelf en laat zien dat je jezelf niet moet verliezen, geeft dat iemand anders misschien kracht of steun."