FOK!filmtip van de dag: Iron Man 2 (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Iron Man 2

Vanavond is het even lastig kiezen wat betreft de FOK!filmtip van de dag. Zo hadden we kunnen kiezen voor het sterke biografische drama The Last King of Scotland, dat om 20.30 uur te zien is op RTL8. De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag naar de voorloper van de film, die hoogstwaarschijnlijk de bestbezochte bioscoopfilm van 2013 gaat worden. Op RTL7 is het vanavond superhelden-avond en deze wordt om 20.30 uur geopend met Iron Man 2.

Iron Man 2 2

Iron Man 2 speelt zo'n half jaar na de eerste film af. De wereld weet dat Tony Stark (Robert Downey Jr.) Iron Man is en dat heeft zijn voor- en nadelen. Het Amerikaanse leger wil graag gebruik maken van de technologie van Stark, maar deze weigert daar aan mee te werken, omdat hij bang is dat de kennis in verkeerde handen valt. Samen met Peper Potts (Gwyneth Paltrow) en James Rhode (Don Cheadle) gaat Tony de strijd aan met nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Dat gaat goed totdat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) opduikt.

Iron Man 2 3

Met een budget van zo’n 140 miljoen dollar haalde de eerste Iron Man-film in 2008 in de bioscopen al zo’n 572 miljoen dollar binnen. Het was dan ook weinig verrassend dat er vervolg zou komen. De film, gebaseerd op de gelijknamige stripserie van Marvel Comics, werd geregisseerd door Jon Favreau, die ook in de film te zien is als Happy Hogan. Iron Man 2 werd gemaakt met een budget van 200 miljoen dollar en zou wereldwijd zo'n 624 miljoen dollar in het kassalaatje brengen. Mocht je na deze explosieve actie nog zin hebben aan meer spektakel uit de Marvel-stal, dan is om 23.00 uur op dezelfde zender X2 nog te zien.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!