FOK!filmtip van de dag: TRON: Legacy (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

TRON Legacy

Echte diehards zullen vandaag tot 02.55 uur wachten tot Net5 de film Free Willy uit gaat zenden, maar voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag toch voor een film die op een wat schappelijker tijdstip uitgezonden wordt. Op Veronica is vanavond namelijk om 20.30 uur de film TRON: Legacy te zien.

TRON Legacy 1

In de film van Joseph Kosinski zien we hoe Sam Flynn (Garrett Hedlund) op zoek gaat naar zijn vader Kevin Flynn (Jeff Bridges), die op een raadselachtige wijze verdwenen is. Tijdens zijn speurtocht komt Sam in een digitale wereld terecht waar zijn vader al 25 jaar heeft geleefd. Om zijn vader terug te vinden moet Sam, samen met zijn trouwe vriendin Quorra (Olivia Wilde) een levensgevaarlijke reis door de cyberwereld maken.

TRON Legacy 2

TRON: Legacy was het vervolg op de eerste TRON-film uit 1982. Zowel Jeff Bridges (Kevin Flynn/Clu) als Bruce Boxleitner (Alan Bradley/Tron) waren in beide films te zien. Een zeer sterk regiedebuut van Joseph Kosinski, van wie we eerder dit jaar ook de sciencefiction film Oblivion op het witte doek zagen verschijnen. Daarbij kent TRON: Legacy ook een prima soundtrack van Daft Punk.

TRON Legacy 3

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!