Beursexit BlackBerry van de baan

BlackBerry blijft vooralsnog op de beurs, maar met een aantal nieuwe investeerders en een ander management. Topman Thorsten Heins vertrekt per direct en wordt voorlopig opgevolgd door John Chen. Dat maakte de Canadese smartphonefabrikant maandag bekend.

Investeerder Fairfax, die een belang van 10 procent heeft, zal in tegenstelling tot eerdere berichten geen bod uitbrengen. Wel steekt het bedrijf samen met andere investeerders 1 miljard dollar in BlackBerry.

Bovendien is Blackberry is niet langer van plan zichzelf te verkopen. Het bedrijf maakte maandagmiddag bekend dat het een miljard dollar (741 miljoen euro) krijgt van een investeringsgroep. Daarnaast gaat het Canadese bedrijf op zoek naar een nieuwe directeur.

De investeringsgroep wordt geleid door Fairfax Financial Holdings. Dat bedrijf wilde in eerste instantie Blackberry voor 4,7 miljard dollar overnemen, maar ziet daar nu van af. Andere techbedrijven, waaronder Lenovo en Google, hadden naar verluidt ook interesse om Blackberry over te nemen.

Beursexit BlackBerry van de baan
Beursexit BlackBerry van de baan (Foto: ANP)