Liander schuldig aan stroomstoring

Door een grote stroomstoring op het Mediapark in Hilversum zijn uitzendingen van de publieke omroep op radio en tv niet te ontvangen. Dat meldt de NOS zondagavond.

Aanvankelijk zat het alleen programma Studio Voetbal in het donker. Vervolgens viel Radio 1 stil en daarna gingen de publieke zenders Nederland 1 tot en met 3 op zwart.

Update 23.43 uur:
Op Nederland 1 is weer beeld daar is zojuist de uitzending van Jurgen Raymann begonnen, Nederland 2 en 3 zijn nog immer uit de lucht. Wegens het ontbreken van zenderlogo's en andere 'toevoegingen', is te vermoeden dat het om een noodoplossing gaat. Mogelijk zijn de problemen dus nog niet definitief opgelost.

Update 23.47 uur:
Op Nederland 2 en 3 is inmiddels Tekst TV te zien.

Update 04-11, 0.02 uur:
Zojuist is op de NOS-Redactie het licht weer aangegaan. Vermoedelijk worden de uitzendingen snel weer hervat. Netbeheerder Liander heeft aan het NOS Journaal laten weten dat de storing ontstaan is na een test met de noodstroomvoorziening.

Update 01.45 uur:
De stroomstoring in het Media Park in Hilversum is mogelijk veroorzaakt door een test van de noodstroomvoorziening. "Die werd uitgevoerd op het expliciete verzoek van het Media Park zelf", stelde een woordvoerster van netbeheerder Liander.

Door de storing gingen zondagavond laat verschillende televisie- en radiozenders tijdelijk plat. "Op het moment van de test is het klaarblijkelijk iets anders gelopen dan verwacht was", vertelde de woordvoerster. Liander zoekt nog uit wat precies misging. De stroomstoring bleef beperkt tot het Media Park. 



NOS-redacties in licht en duisternis. (Video: Matijn Nijhuis)


Licht viel uit tijdens Studio Voetbal (Video: NOS)