FOK! wat een weer... Zeer wisselvallig

Hallo beste mensen! We zijn weer terug op post en ik dank WebHawk voor zijn leuke berichtjes de laatste dagen. Ik ben thuisgekomen in zeer wisselvallig weer en ook deze week zullen onze regenmeters nog wel het een en ander te doen krijgen.

De zwaarste storm sinds 1990 heb ik aan mijn neus voorbij moeten laten gaan en daar baal ik uiteraard best wel een beetje van. Dit heeft echter wel twee gezichten. Zo heb ik via mijn mobiel wat berichten en filmpjes kunnen zien en ik moet zeggen dat ik best wel verbijsterd was. Aan de andere kant ben ik wél een weerliefhebber in hart en nieren. Het is vooral de kracht van de natuur die ik heel graag had willen ervaren. Dat dit echter tot slachtoffers heeft geleid heeft mij wel geschokt. Dit is iets waar ik zeker niet op uit ben, maar zoals ik al zei, het gaat puur om de kracht van de natuur en elke hobby heeft zo zijn gevaarlijke kanten. Ik vond de ravage echt indrukwekkend zoals ik die overal te zien kreeg.

Enfin, terug naar het heden. Gisteren was het ook weer een bijzonder actief weerdagje met zelfs enkele tornado's. De buien waren het zwaarst in een strook van Zuid-Holland naar Overijssel toe. Er kwam actief onweer bij voor en op diverse snelwegen was het glad door de hagel. Haarlem leek een zeer teleurstellende dag mee te gaan maken, doch in de avond werden we volkomen onverwacht verrast door een CG+ waarbij de autoalarmen afgingen.

De afgelopen nacht trok er een nieuwe regenzone (veel regen!) over het land en deze trekt vanochtend geleidelijk naar Duitsland toe weg. Er volgen een paar opklaringen, maar nieuwe buien zullen daarna weer hun opwachting gaan maken en hierbij is opnieuw onweer mogelijk. Of de buien weer zo zwaar zullen worden als gisteren valt nog even te bezien.

De temperatuur daalt van een graad of 11 in de ochtend tot 9 graden vanmiddag. De wind is met windkracht 4 tot 7 wederom flink van de partij en is soms erg vlagerig. Eerst komt de wind uit zuid- tot zuidoost, maar die draait later op de dag via zuidwest naar noordwest.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 NewYork

Een prachtig plaatje van Marieke uit New York genomen vanaf het ESB en op deze plek heb ik zelf ook gestaan. Ook Marieke heeft de storm dus moeten missen. Gedeelde smart dus. Voor een grotere versie kun je op de foto klikken.