Oude maps keren terug in Battlefield 4

DICE heeft bevestigd dat vier maps uit Battlefield 3 terugkeren in dlc van Battlefield 4, genaamd 'Second Assault'. De vier maps die opnieuw worden ontworpen in de Frostbite 3-engine van Battlefield 4, zijn Operation Firestorm, Operation Metro, Caspian Border en Gulf of Oman. Gulf of Oman is overigens weer een remake van de map uit Battlefield 2.

Het nieuws werd aangekondigd tijdens de livestream van het Battlefield 4 Xbox Live-event van Microsoft, waarin Amerikaanse en Europese teams het tegen elkaar opnamen. In een eerdere trailer waren de maps al gezien, maar gisteren werd het officieel bekendgemaakt. DICE liet weten dat de maps in Second Assault ook de features krijgen die de normale Battlefield 4-maps ook hebben. Denk bijvoorbeeld aan het omvallende gebouw in Siege of Shanghai.

EA liet verder nog weten dat Second Assault als eerste uitkomt op Xbox One, als onderdeel van een tijdelijke exclusiviteitsdeal met Microsoft. Wanneer deze extra maps uitkomen voor PlayStation en pc is nog niet bekendgemaakt. Second Assault is één van de vijf uitbreidingen die Battlefield 4 krijgt voor de zomer van 2014. Ze zijn te koop voor 15 euro per stuk of door middel van het kopen van Premium, wat recht geeft op alle dlc plus nog wat extraatjes, zoals extra camouflages. De andere vier uitbreidingen heten China Rising, Naval Strike, Dragon's Teeth en Final Stand.

Battlefield 4