Twee Duitsers ontvoerd in Libanon

Twee Duitsers zijn in Bekaa-vallei in Libanon ontvoerd en korte tijd vastgehouden. Ze werden zaterdagochtend weer vrijgelaten door hun ontvoerders. Bij een poging van het Libanese leger om de ontvoerders te arresteren brak een vuurgevecht uit. Daarbij kwamen een militair en een van de ontvoerders om het leven.

De Bekaa-vallei is een populaire bestemming voor toeristen. Tegelijkertijd zijn in het gebied ook gewapende drugsbendes actief. Deze bendes ontvoeren soms mensen om onderlinge conflicten op te lossen. Het is echter ongebruikelijk dat buitenlanders worden gekidnapt.

Volgens bronnen bij de Libanese autoriteiten werden de twee Duitsers vrijdagavond ontvoerd toen ze op weg waren naar de dorpen Shleifa en Deir al-Ahmar. Het vuurgevecht had zaterdag plaats in Deir al-Wasaa, dat in de buurt van de twee andere dorpen ligt.

Volgens het Libanese staatspersbureau hadden de twee Duitsers een conflict met drugsdealers over een betaling. Bronnen bij de autoriteiten spreken dit echter tegen en verklaarden dat de Duitsers werden ontvoerd en vervolgens met hun creditcard grote bedragen moesten opnemen. Een derde bron zei dat helemaal niet bekend is waarom het tweetal werd vastgehouden.

De Duitsers zijn na hun vrijlating direct naar de Libanese hoofdstad Beiroet vertrokken. Daar werden ze door militairen staande gehouden. Ze verklaarden dat ze slachtoffers waren van een ontvoering. Het leger kwam vervolgens in actie. De Duitsers worden vastgehouden om te worden ondervraagd.