'Filespaghetti' rond Rotterdam na ongeval

Weggebruikers rond en in Rotterdam hebben vrijdag in de avondspits te maken met een verkeerschaos. De problemen zijn begonnen met een botsing tussen een busje en een vrachtwagen, meldt een woordvoerder van de ANWB. De zegsman spreekt van een grote spaghetti van lange files.

Het ongeval vond iets voor 14.00 uur plaats op de Van Brienenoordbrug op de A16. De vrachtwagen, die was geladen met heipalen, raakte eerst het busje en daarna de vangrail. De as van de vrachtwagen brak, waardoor het voertuig ook niet snel weg kon worden gehaald.

De hoofdrijbaan op de brug tussen knooppunt Ridderkerk en het Terbregseplein moest worden afgesloten richting Rotterdam. Hoewel verkeer nog wel mogelijk was op een parallelle baan, ontstond al snel een fikse file. "Daarna ontstond een sneeuwbaleffect", aldus de woordvoerder. Zo ontstond de andere kant op een kijkersfile, die weer voor problemen op de A20 zorgde. "Het is echt hopeloos. Ook op de lokale wegen staat het verkeer vast, doordat weggebruikers de snelweg niet op kunnen."

De vrachtwagen is inmiddels weg, maar de hoofdrijbaan op de A16 is nog dicht.