Vogelsang op proef bij PEC Zwolle

Theo Vogelsang mag bij PEC Zwolle proberen een contract in de wacht te slepen. De 23-jarige Duitse middenvelder zit momenteel zonder club.

De Duitse middenvelder doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en toog vervolgens naar zijn vaderland, maar dat werd geen succes. Bij Twente kwam hij enkel in de voorronde van de Champions League in actie, waarna hij werd verhuurd aan Go Ahead Eagles en FC Emmen.

Bij PEC mag Vogelsang vanaf donderdag bewijzen het Eredivisie-niveau aan te kunnen. In zijn vaderland kwam hij tot de zomer uit voor Kickers Offenbach. De club uit de Derde Bundesliga gaf Vogelsang niet de doorstart waar hij op hoopte. In totaal maakte de middenvelder vijfmaal zijn opwachting, waarvan viermaal vanaf de bank.

Ron Jans beschikt al over een evenwichtig middenveld met onder meer Kamohelo Mokotjo, Mateusz Klich, Giovanni Gravenbeek en Mustafa Saymak. De club uit Overijssel presteert tot dusverre uistekend in de Eredivisie. Met achttien punten uit elf wedstrijden bezetten de Zwollenaren de vijfde plaats.