Djokovic en Wawrinka door in Parijs

Novak Djokovic kwam op het Masters-toernooi in Parijs met de schrik vrij. De Servische nummer twee van de wereld verloor de eerste set van zijn derde ronde-wedstrijd van John Isner, maar wist daarna overtuigend terug te slaan; (5)6-7, 6-1 en 6-2.

Ook Stanislas Wawrinka moest terugkomen van een achterstand. Nicolas Almagro leidde met een break voorsprong en twee gamepunten in de eerste set, maar werd mentaal gebroken door een voetfout. De Spanjaard verloor acht van de daaropvolgende tien games, en het werd dan ook 6-3 en 6-2 in het voordeel van de Zwitser.

Titelverdediger David Ferrer had geen enkele moeite met Gilles Simon, die lichtjes geblesseerd was. De Fransman sloeg veel te veel fouten en had dan ook moeite met op het scorebord komen, waardoor de 6-2 en 6-3 eindstand al na iets meer dan een uur een feit was.

Ook Juan Martin Del Potro leek last te hebben van een fysieke kwaal, maar de Argentijn kwam er na het verlies van de eerste set al snel weer bovenop en was uiteindelijk dan ook met 3-6, 6-3 en 6-4 te sterk voor het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov.

Jean-Julien Rojer is de enige Nederlander die nog in actie is in Parijs na de uitschakeling van Robin Haase gisteravond. Samen met dubbelpartner Aisam Qureshi versloeg hij Nenad Zimonjic en Julien Benneteau met tweemaal 6-4.