Alves: "Weet niet of ik nog zo goed ben"

Het is nog niet zeker dat Afonso Alves aansluit bij de beloften van sc Heerenveen, maar de Braziliaan laat wel weten voorlopig in Europa te blijven. Heerenveen kondigde woensdag aan dat Alves voorlopig mee gaat trainen met de beloftenploeg.

Mocht men in Friesland overtuigd raken van de kwaliteiten van de Braziliaan, daarna kan hij terugkeren bij Heerenveen. "Ik wil nog drie jaar in Europa voetballen. Ik kan hier nog wel wat laten zien", zegt Alves in de Leeuwarder Courant.

De inmiddels 32-jarige spits maakte tussen 2007 en 2009 furore bij Heerenveen met 45 goals in 39 duels. De Braziliaanse goaltjesdief ging vervolgens naar Middlesbrough, maar kon daar niet overtuigen. Via een avontuur in Qatar belandde Alves weer in Brazilië. Bij Heerenveen kan hij wellicht samenspelen met Alfred Finnbogason.

"Hij is een hele goeie spits voor Heerenveen. Maar het is natuurlijk goed om twee goeie spitsen in huis te hebben", aldus Alves, die vrijdag het besluit neemt of in Heerenveen blijft. "Of ik weer net zo goed kan worden als ik was? Dat weet ik niet. Ik heb zeven maanden niet gespeeld en moet alles weer vanaf nul opbouwen."