Monster Hunter helpt Capcom aan omzetstijging

Het actierollenspel Monster Hunter 4 heeft met 2,8 miljoen verkochte exemplaren in Japan een grote bijdrage geleverd aan de omzet van Capcom. De Japanse game-uitgever zag zijn omzet in het derde kwartaal met 16,9 procent stijgen ten opzichte van vorig jaar naar 53,2 miljard yen, omgerekend 395 miljoen euro. Dat maakte Capcom donderdag bekend.

Het horroractiespel Resident Evil Revelations en het puzzelavontuur Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies presteren naar verwachting van Capcom. Het actiespel Lost Planet 3 verkoopt beneden verwachting. Hoeveel exemplaren van deze spellen verkocht zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Ondanks de gestegen omzet vielen de inkomsten uit spellen voor tablets en telefoons tegen. "Dit komt vooral doordat we te weinig succesvolle spellen hebben en veel concurrentie", gaf Capcom aan in een verklaring. Het bedrijf geeft in zijn financiële rapportage aan nog altijd goed te verdienen met Smurf's Village.

Capcom werkt op dit moment aan twee spellen voor de nieuwe generatie spelcomputers. Dit najaar komt het bedrijf met het actiespel Dead Rising 3 voor de Xbox One. Daarnaast werkt het aan de actiegame Deep Down voor de PlayStation 4. De uitgever heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Monster Hunter 4 in Europa en Noord-Amerika verkrijgbaar is.