Omzet Sony stijgt dankzij Xperia-telefoons

Vooral dankzij de verkoop van zijn Xperia-telefoons heeft Sony de omzet in het afgelopen kwartaal met 10,6 procent zien stijgen naar 1,77 biljoen yen (13,18 miljard euro). Het Japanse techbedrijf zag zijn omzet uit digitale video- en fotocamera's het meest dalen. Dat heeft Sony donderdagochtend bekendgemaakt.

Ondanks de stijgende omzet, die het bedrijf voor een groot deel neerlegt bij de zwakke yen, heeft Sony in het afgelopen kwartaal verlies geleden van 19,3 miljard yen (143 miljoen euro). De filmtak had een grote bijdrage aan dit verlies, mede dankzij de actiefilm White House Down.

Sony heeft zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar, dat eind maart afloopt, naar beneden bijgesteld. Het Japanse bedrijf denkt dertig miljard yen, ofwel 222,7 miljoen euro, nettowinst te maken in plaats van vijftig miljard yen.

Dit najaar komt het bedrijf met de Playstation 4. Sony verwacht snel winst te maken op de nieuwe spelcomputer. Er wordt gerekend op vijf miljoen verkochte PlayAtation 4-spelcomputers voor het einde van het boekjaar. Met de PlayAtation 3, die aanzienlijk duurder was, kwam Sony in hetzelfde tijdsbestek niet verder dan 3,5 miljoen exemplaren.