Gerard Joling knipt Paay-grap uit dvd

Gerard Joling heeft de grap over Patricia Paay uit de dvd-registratie van zijn Lekker-concerten geknipt. De zanger zei eerder deze maand tijdens zijn eerste optreden dat de zusjes van Maywood 'lastiger bij elkaar te krijgen waren dan de benen van Patricia Paay'. Paay kon hier niet om lachen en kwam de dag daarna niet opdagen tijdens de vipavond.

"Het achterwege laten van de grap was, na alles wat er al over is gezegd, het minste wat ik voor Patries kon doen", zegt de 51-jarige Joling donderdag over zijn goede vriendin in De Telegraaf. De zanger begreep in eerste instantie niet dat de grap verkeerd viel, maar bood toch zijn excuses aan. Patricia stuurde vervolgens een sms'je naar de zanger. "Patries schreef dat ze me miste."

Joling was erg blij dat de zangeres toenadering zocht en belde haar direct op. "Waarbij ik voorop heb gesteld dat ik die grap nooit zou hebben gemaakt als ik van tevoren had geweten dat ik haar daarmee zo veel pijn zou doen." Het is nu weer helemaal uitgepraat. "Gelukkig heb ik nog kunnen ingrijpen in de dvd-montage, zodat die grap eruit kon worden gehaald. En tussen mij en Patries is de lucht weer helemaal geklaard."