F1-teams willen Pirelli 'helpen'

De Formule 1-teams willen Pirelli helpen met het testen van de banden voor het seizoen 2014. De Italiaanse rubbermaker klaagde dat er niet genoeg testsessies voorafgaand aan het seizoen waren en krijgt nu haar zin. Voorwaarde is wel dat Pirelli de logistiek en kosten voor een extra test betaalt.

Mercedes-directeur Toto Wolff: "We moeten meer doen om de bandenleverancier te helpen. Het is zaak om een meer ondersteunende rol te vertolken. Pirelli heeft onze support nodig en het is in het belang van de sport om de banden uitvoerig te testen. Het is voor de veiligheid, pas als de banden veilig zijn kunnen ze de ideale compounds voor de Formule 1 selecteren."

McLaren-directeur Sam Michael voegde eraan toe dat er niet zoals dit jaar met oudere bolides getest kan worden. De Strategy Group heeft in de sportieve reglementen verboden dat er met bijvoorbeeld een 2011-auto 1.000 getest mag worden. "We krijgen drie categorieën; huidige, vorige en historische wagens. 2011 valt in de nieuwe situatie onder de vorige auto's en daarmee is testen dan niet meer toegestaan."