Scheringa wil in bestuur 50Plus

Voormalig DSB-topman Dirk Scheringa is kandidaat voor een post in het bestuur van de politieke partij 50Plus. Dat zegt hij woensdag in NRC Handelsblad.

"Ik heb veel sympathie voor de partij en heb me spontaan opgegeven. Ik stel me graag beschikbaar, ook voor politieke functies, als daar behoefte aan is", zegt Scheringa, wiens bank in 2009 failliet ging.

50Plus kiest zaterdag op een congres in Hilversum een nieuw bestuur. Vorige maand trad het halve bestuur af na een conflict. Daarna stapte ook voorman Henk Krol op omdat hij als directeur van de Gay Krant pensioenpremies niet had betaald.

Scheringa is geen kandidaat voor het voorzitterschap. Daarvoor is volgens NRC oprichter Jan Nagel in de race, evenals Dick Schouw, de drijvende kracht achter de lokale ouderenpartijen die onder de vlag van Ouderen Politiek Actief (OPA) willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

In 50Plus is ruzie over de vraag of de partij zelf op lokaal niveau actief moet worden. Schouw is in verband met die ruzie geschorst als lid, maar dat zou nu zijn opgeheven.