Bruce Campbell: Army of Darkness 2 wordt gemaakt

Goed nieuws voor de liefhebbers van komische en bloederige horror, cultcinema en vierkante kaakbeenderen: 22 jaar na dato is het vervolg op Army of Darkness aangekondigd, door niemand minder dan Bruce 'Ash' Campbell himself.

Terwijl de eerste geruchten vorige maand al door Evil Dead Remake-regisseur Fede Alvarez de wereld in zijn geholpen, heeft Campbell - de ster uit de originele Evil Dead-trilogie - nu voor een bevestiging gezorgd. Niet alleen van het feit dat er een vervolg op Army of Darkness (het laatste deel uit de trilogie) komt, maar ook van zijn eigen medewerking hieraan.

Op de Wizard World Nashville Comic Con wist hij het volgende te melden aan het publiek: "De laatste was 22 jaar geleden, ik heb gewoon niet zo'n haast gehad een nieuwe te doen. Ondertussen is Sam Raimi (regisseur van de originele trilogie) ook druk bezig geweest met grote Hollywoodfilms. Ik had het ook druk, maar nu niet meer. Daarom ben ik nu hier." Vervolgens grapte hij: "Ash zou nu en dan moeten stoppen met achter demonen aanhollen om op adem te komen. Dat zouden we kunnen doen natuurlijk, dat zouden we kunnen doen, klinkt cool. Vechten van achter een looprek, dat zou tof zijn. Ik zou ze kunnen meppen met mijn wandelstok, doen alsof ik een hartaanval krijg om de zombies te verwarren. Klinkt goed!"

Om vervolgens te eindigen met: "Maargoed, meneer, het antwoord is ja."

Filmposter Army of Darkness

Hail to the king, baby.