Coureur Slaghekke crowdfundt loopbaan

Coureur Jeroen Slaghekke wil via crowdfunding zijn loopbaan naar de IndyCars bekostigen. De 21-jarige heeft op crowdfundingplatform Symbid een pagina geopend om anderhalf miljoen euro binnen te halen. Daarmee wil hij deelname aan de Pro Mazda Series volgend jaar en de Indy Lights Series in 2015 bekostigen. In 2016 zou hij dan in de IndyCars moeten rijden.

Investeerders kunnen minimaal twintig euro in Slaghekkes loopbaan steken. De coureur staat dan de komende tien jaar de helft van zijn inkomsten af en denkt zo een rendement van 27,3 procent te kunnen bieden. Mensen die duizend euro of meer in het project steken krijgen bovendien een beloning.

Slaghekke wil de totale som in delen binnenhalen. Tot het einde van het jaar moet de teller tot 350 duizend euro reiken. Op dit moment heeft hij daarvan 11.180 euro toegezegd gekregen.

Onlangs probeerde de Belgische schaatser Bart Swings door middel van crowdfunding zijn komende seizoen te bekostigen. Een Amerikaans bedrijf ontvouwde vorige week plannen om aandelen in topsporters, te beginnen met een american-footballspeler. Al in 1997 gaf golfer Maarten Lafeber aandelen uit om zijn carrière te bekostigen.