Kaapverdië wil via tribunaal alsnog naar WK

Kaapverdië legt zich nog steeds niet neer bij de uitsluiting uit de WK-kwalificatiereeks. De voetbalbond van het Afrikaanse land is naar het CAS gestapt, zo maakte het internationaal sporttribunaal dinsdag bekend. Een beroep bij wereldbond FIFA leverde Kaapverdië, dat werd gestraft voor het opstellen van een geschorste speler, niets op

De speler in kwestie, Fernando Varela, liep in een kwalificatieduel in maart tegen een rode kaart aan en werd voor vier duels geschorst. Varela deed begin vorige maand desondanks gewoon mee tegen Tunesië.

De Tunesiërs tekenden succesvol protest aan, waardoor de 2-1 nederlaag werd omgezet in een reglementaire 3-0 overwinning. Daardoor mocht niet Kaapverdië, maar het door Ruud Krol gecoachte Tunesië deelnemen aan de beslissende play-offs. Het heenduel van die tweeluik eindigde ruim twee weken terug in 0-0.

De Kaapverdianen willen dat de uitslag uit de boeken wordt geschrapt en dat zij alsnog de plek van Tunesië mogen innemen. Op 17 november staat de return in Kameroen gepland.