Acteur ontslagen vanwege succesvolle game

Acteur Elias Toufexis speelde de hoofdrol in Deus Ex: Human Revolution waar hij Adam Jansen stem gaf. Hij zou in eerste instantie ook de hoofdrol spelen in Far Cry 3 maar werd op het laatste moment ontslagen omdat Ubisoft bang was dat spelers de personages zouden verwarren met elkaar.

De acteur was aanwezig op Comic Con in Londen waar hij aangaf dat hij maar liefst twee jaar bezig is geweest met het inspreken van de stem van Jason Brody uit Far Cry 3. Het succes van Deus Ex deed Ubisoft echter besluiten om op het laatste moment een andere acteur te kiezen. Toufexis vertelt: "Er is een game genaamd Far Cry 3, jullie allen bekend, waar ik de stem vertolkte van Jason Brody. Toen Deus Ex verscheen heeft men mij vervangen." De verklaring van Ubisoft kwam neer op het volgende: "We willen niet dat gamers onze game spelen en denken aan een andere game."

Het succes van Deus Ex heeft dus geleid tot het ontslag van de hoofdrolspeler in een andere game. Ubisoft heeft nog geen reactie gegeven. Vorige week verscheen de director's cut van Deus Ex: Human Revolution waarbij Wii U-gamers ook een versie kregen die specifiek gericht is op de features van de gamepad.